Árak


Viktória Lovasudvar házirend
Érvényes 2021. 05. 01-től


Nyitva tartás:
Bértartók számára: Hétfőtől péntekig 8.00-20.00-ig, szombaton 8.00-12.00 és 14.00-20.00, vasárnap 8.00-12.00-ig.
Lovasok számára: bejelentkezés alapján.
Előzetes egyeztetés alapján a fentiektől el lehet térni. Változtatás jogát fenntartjuk.
A csukott kapun nyitvatartási időben/megbeszélt időpontban be lehet jönni! A bejárati kaput kérjük csukják vissza, az állatok biztonsága érdekében!

Bejelentkezés:
A lovardában lovaglás csak előzetes bejelentkezés alapján történet. Bejelentkezni a +36-30-540-9062-es számon lehet. Órát lemondani a lovaglás napján legkésőbb 10.00 óráig lehet. Amennyiben ez nem történik meg, 1000 Ft felár ellenében biztosítjuk a következő alkalmat.

Biztonsági előírások:
1. A lovardában mindenki saját felelősségére tartózkodik! A területen néhány állat (kutyák, macskák stb.) szabadon mozog, ezért felhívjuk a tisztelt vendégek, lovasok, szülők figyelmét, hogy az alapvető állattartási elveknek megfelelően kezeljék őket. A lovak, kutyák, és egyéb állatok megfelelő idomítottságáról gondoskodunk, de amennyiben nem megfelelően érintkeznek velük, a balesetekért nem vállaljuk a felelősséget! Az állatokat úgy válogattuk össze, hogy alkalmasak legyenek a gyerekekkel való foglalkozáshoz, de ettől még állatok, így nem lehet bennük 100%-ig megbízni.

2. A lovarda területén hangoskodni, szaladgálni, zajt csapni, a lovak és egyéb állatok közelében hirtelen mozdulatot tenni tilos! Ha a lovak, egyéb állatok megriadnak, az balesetveszélyt okozhat!

3. A kikötőnél lévő lovakhoz, csak a személyzet engedélyével és jelenlétében lehet odamenni! A lovaglás, lóval való foglalkozás közben történt balesetekért felelősséget a lovarda nem vállal!

4. A karámokban a lovakat etetni szigorúan tilos, mert összeverekedhetnek, és maguknak, a másik lónak, vagy a körülöttük lévő embereknek sérülést okozhatnak! Kérjük A LOVAKAT, egyéb állatokat NE ETESSÉK semmivel! A lovak emésztési rendszere bonyolult és érzékeny, könnyen megbetegedhetnek. (Kivéve a lovász/oktató által engedélyezett jutalomfalat, pl. alma, répa vagy a lovas boltokban vásárolható jutalomfalatok, de azok is csak mértékkel)

5. Az olyan gyerekeket és felnőtteket, akik a lovaglással összeegyeztethetetlen ruházatban jelennek meg (szoknya, papucs, szandál, rövidnadrág) sajnos nem tudjuk lóra ültetni.

6. Lóra csak olyan személy ülhet, aki nem fogyasztott alkoholt, kábítószer hatása alatt nem áll, valamint megfelelő fizikai és mentális állapotban van. Ennek eldöntése a lovas oktató hatásköre!

7. Kobak használata kötelező, gerincvédő ajánlott! 18 éves kor alatt ugróedzésen és tereplovaglások alkalmával a gerincvédő kötelező!

8. A széna és szalmabálákra felmászni, és arról ugrálni tilos.

9. Baleset esetén kérjük a szülőket, tartózkodjanak a pályára való beszaladástól, mert ezzel a sajátjuk mellett a lovasok testi épségét is veszélyeztetik!

10. A lovon enni, inni, rágózni, dohányozni tilos, fulladást okozhat!

11. A lovaglópályán csak a lovasok és az oktatók tartózkodhatnak! A kísérőket, szülőket kérjük, hogy a pályák mellett várakozzanak, a kikötött lovak közé, vagy a pálya bejáratába állni balesetveszélyes, ezért tilos!

12. A LOVAGLÁS VESZÉLYES SPORT! A lovak természetükből eredően menekülő zsákmányállatok, hirtelen hangra, mozdulatra megriadhatnak, megugorhatnak, elszaladhatnak, ekkor a hátukról leeső lovasok sérüléseket szenvedhetnek! Hasonló lehet a lovak reakciója méh, darázs, vagy bögölycsípés esetén is. Ezeket a külső hatásokat sajnos nem tudjuk kiküszöbölni, ezért MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE LOVAGOL!


A lovasfoglalkozásokra vonatkozó szabályok:
1. Kérjük szépen, hogy a lovarda által a lovaglóóra időtartamára biztosított felszereléseket a helyükre tegyék vissza!>
2. A LOVAKAT A LOVASOKTATÓ OSZTJA SZÉT, a lovasok tudásszintjének, méretének megfelelően ügyelve a lehető legmegfelelőbb ló-lovas párosításra! Előzetes egyeztetés esetén is változhat a ló-lovas párosítás.>
3. A lovasok kötelesek a lovas oktató utasításait mindenkor és maradéktalanul betartani, különösen a lovasok sorrendjére, a jármódra, az irányváltoztatásokra vonatkozó utasításokat.


Egyéb
1. A lovak, lovaglás előtt/utáni ápolása a szerszámok rendbetétele, a lovagló óra része!
2. Kérjük a látogatókat, hogy idegen állatot ne, vagy csak előzetes egyeztetés alapján hozzanak a lovardába!
3. A karámokat villanypásztor veszi körül, melynek érintése veszélytelen, de fájdalmat okoz! A karámokba csak a személyzet engedélyével szabad belépni!
4. A kisház a lovasok és hozzátartozóik kényelmét szolgálja, szabadon használhatóak az itt lévő poharak, tányérok, a mosdó, mosogató és az öltöző, de mindenkit kérünk, úgy hagyja ezeket maga után, ahogyan ő is szeretné találni legközelebb!
5. Lovaglás és a lovardában tartózkodás közben minden lovas felelős nemcsak a saját, hanem a többi lovas biztonságáért, ennek érdekében törekednie kell arra, hogy saját mozgásával mások biztonságát ne veszélyeztesse.
6. Kiskorú csak szülői/gondviselői hozzájárulással ülhet lóra.
7. A lovardában a figyelmeztető táblákra kihelyezett információkat/utasításokat mindenki köteles figyelembe venni/betartani.
8. Dohányozni az egész lovarda területén tilos, kivéve a kapu melletti dohányzásra kijelölt hely!
9. A lovarda területére alkoholt behozni/fogyasztani tilos, ez alól kivételt képzenek a lovarda által szervezett rendezvények!
10. A házirendet mindenki köteles elolvasni, és nyilatkozni, hogy saját felelősségre lovagol.
11. A területre való belépéssel a kapura kifüggesztett házirendet elfogadottnak tekintjük!
12. A lovardában a felszerelésekben, állatokban okozott kárt (sérülés költségét) a károkozó köteles megtéríteni.
13. A kiskorúak felügyelete minden esetben a szülő/kísérő kötelessége, a személyzet kizárólag a lovon töltött idő alatt és a ló ápolása és szerszámozása közben tud ebben segítséget nyújtani.


Minden érdeklődőt, ló szerető gyereket és felnőttet szívesen látunk. Lovainkkal, szakértelmünkkel, figyelmünkkel szolgálunk mindenkit, aki a fentieket elfogadja.

Zselickislak, 2021.05.01.

Tarr Viktória sk.
lovas iskola vezető


 
    Bemutatkozás | Szolgáltatások | Árak | Lovaink | Galéria | Táborok | Házirend | A lovaglásról | Kapcsolatok